Amsterdamse Kunst Academie

Frits Berends

Frits Berends

Frits Berends (Schiedam, 1955) is eind jaren zeventig assistent fotograaf bij Leo van der Noort, Kenneth Hope en Jan Francis. Daarnaast levert hij werk voor de bladen Downtown en Zembla. Vanaf de jaren tachtig is Berends werkzaam in Amsterdam, New York en Milaan voor toonaangevende bladen zoals Viva, Cosmopolitan, Elegance, Marie-Claire en Elle.

Eind jaren negentig maakt Berends vanuit New York campagnes voor voor Philip Morris, Budweiser en publiceerde hij zijn werk in de New York Times, Esquire en Red Magazine. Daarnaast exposeerde hij in verschillende galeries in New York, Brussel en Amsterdam.

Berends richt zich vanaf 2006 meer op het regisseren van videoclips en commercials. Samen met Philip Martijn richt hij Heat Films op, een productiebedrijf dat zich zoal richt op het produceren van roadmovies.

Share
Leave A Comment