Amsterdamse Kunst Academie

Merel Boers

Naam bedrijf:
Studio Miss Blackbirdy.

Oprichtingsdatum bedrijf:
Januari 2007.

Vestigingsplaats:
World Fashion Center, Amsterdam.

Naam oprichter:
Merel Boers.

Leeftijd oprichter:
30 jaar (6 januari 1981).

Uitleg over het bedrijf:
Studio Miss Blackbirdy is het label van Merel Boers. Onder deze naam maakt zij illustraties, mode en accessoires voor diverse opdrachtgevers. Merel wordt door UNIT creative management vertegenwoordigd voor haar illustraties. De illustraties worden door haar op een mooie manier vertaald naar mode. Met deze zogenaamde storysewing-techniek geeft ze de kleding en accessoires een fragiele, maar betoverende look.

Huidig project:
Ik ben bezig met het realiseren van een illustratie/prentenboek over mode. Die kans heb ik gekregen door de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs, die ik heb gewonnen. Mede door deze techniek is de prijs gewonnen, ze vonden het een hele mooie vertaling van illustraties naar mode. Ik ben al een tijd bezig met het doorontwikkelen van deze techniek, ook komt er een sieradenlijn midden 2010 op de markt. De garentechniek krijgt een eigen site, waar we druk mee bezig zijn (www.storysewing.com is medio 2010 online).

Inspiratiebron:
Mode, mijn familie, en de wereld om me heen gebruik ik als inspiratiebron. Ik ben altijd op zoek naar verschillende manieren om een eigen illustratieve wereld te creëren op een modische manier.

Mijn grote idee:
Mijn idee van storysewing. Dit is een bepaalde techniek waar ik mee werk. Hier illustreer ik als het ware met garen, deze techniek zie ik als een vertaling van mijn illustraties naar driedimensionaal (mode en accessoires).

Favoriete tools:
Klosjes garen, naaimachine van mijn moeder, zwarte fineliners, Oost-Indische inkt, met name Apple computer tekentableau en scanner/printer en papier, moleskine boekjes en agenda’s.Share
Leave A Comment