Amsterdamse Kunst Academie

Nederlands

In 1969 is de MIX begonnen als particuliere onderwijsinstelling voor beeldende kunst onder de naam Grafiklama. De academie voegde in de jaren zeventig bij de grafische vormgeving veel teken-vakken toe en veranderde zijn naam in Vrije Teken Akademie. In de jaren 70 groeide de school, gevestigd in de Pijp met drie studio’s, uit tot een vakopleiding tekenen waarna de school in de jaren tachtig uitgroeide tot een volwaardige kunstacademie. De academie werd in 1999 over genomen door R de Lange die identitieit van de leerling centraal stelde voor de zoektocht naar eigen stijl.

De Amsterdamse Vrije Kunst Academie werd het voorportaal voor het HBO kunst vakonderwijs. De programmering veranderde en werd aangepast aan de moderne eisen. Doordat de nadruk kwam te liggen op het ontplooien en begeleiden van studenten ten aanzien van een beroepskeuze ontstond vanaf 2005 de nieuwe aanpak.

De school veranderde de naam in MIXacademy. Zo werd de MIX een uniek zelfstandig instituut dat naast de bestaande academies in Nederland gespecialiseerd is in maatwerk voor diegene die zijn eigen stijl verder wilt ontwikkelen en in het brede veld van de creatieve wereld zijn weg wil vinden.Met de inzichten van de afgelopen decennia blijft de school zich ontwikkelen als katalysator voor creativiteit en inhoud. Een school voor iedereen die een eigen unieke stijl heeft en daarvan zijn beroep wil maken.

Comments are closed.