Amsterdamse Kunst Academie

Nederlands

Eerste jaar – Bachelor

Basis jaar waarin ontdekking van de eigen mogelijkheden centraal staat. De studie bestaat uit workshops van 5 lessen verspreid over het hele jaar in verschillende disciplines zoals klassieke studies/moderne kunst/illustratie/animatie/film/fotografie/ schilderkunst/conceptuele kunst/guerilla/streetart. Daarnaast worden ook excursies georganiseerd naar musea, galeries, films en het theater. Aan het einde van het eerste jaar wordt van je verwacht welke disciplines je kiest voor het vervolg van jouw studie. Een semester eindigt met een presentatie, een evaluatie en een rapport.

Tweede jaar – Specialisatie

Tijdens het tweede jaar wordt het gebruiken van de persoonlijke eigen taal om jezelf uit te kunnen drukken het belangrijkste onderzoek. De studenten worden gestimuleerd om te ontdekken welke disciplines hij/ zij wil studeren. De eigen beeldtaal wordt inhoudelijk ondersteund door teksten en thema’s binnen de eigen gekozen wereld. Een start word gemaakt in het naar buiten treden met het werk d.m.v. exposities/events/free publicity/ten gelde maken.

Derde jaar – Stage

Tijdens het derde jaar is het verplicht om in het eerste semester een stage te gaan lopen binnen het creatieve werkveld van je eigen interesse. In het tweede gedeelte van het jaar staat alles in het teken van de diepgang van de eigen beeldtaal. Afgewogen studie in techniek en inhoud, gericht naar het examen. De focus richt zich op de specialisatie, waar het werk over gaat en daarmee het opstarten van je carrière na de opleiding. Een website/portfolio/tekst en drie sollicitaties zijn onderdeel van het eindexamen. De MIX onderhoudt contacten met commerciële instellingen om zo de studenten de kans en de mogelijkheid te bieden om hun werk te presenteren aan de buitenwereld.

 


Comments are closed.